Alumni Napok 2022
2022. május 17. írta: Teo Alumni

Alumni Napok 2022

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem az alumni napok keretében végzettjeit ünnepelte május 12–14. között. A programsorozatba az idén is bekapcsolódik a Római Katolikus Teológia Kar is. 

Csütörtökön, május 12-én a központi rendezvényekkel kezdődött a program du. 6 órakor dr. Daniel David rektor megnyitó beszédjével. Az alumni gála keretében díjazzák minden kar érdemes végzettjét. Mind a kar alumni-közössége, mind az elöljáróság az idei díjra dr. Szász István Szilárdot jelölte.

Dr. Szász István Szilárd 2011-ben szerzett oklevelet karunk Didaktikai Teologia Intézetében. Tanulmányai alatt a hallgatói közösség tevékeny tagja volt, többek között a diákszenátor tisztséget is betöltötte. A Hungarológia Doktori Iskolában szerzett doktori fokozatot, szakmai téren pedig Vasárnap, a Romkat.ro és a Maszol.ro munkatársa. Szász István Szilárd gyakran hozzájárult a karunk arculatának kialakításához, népszerűsítéséhez: 2020-2021-es tanévben interjúsorozatot készített az oktatóinkkal, amely nyomtatott formában és internetes lapokon is megjelent azzal a céllal, hogy közelebb hozza a teológiát a közönség számára. Szintén ő tervezte a kar alapításának 25. évfordulójára szervezett nemzetközi konferencia arculatát. Köszönjük a munkáját, és további sok sikert kívánunk szakmai és családi téren is!

A kar folytatja a tavaly elkezdett alumni galéria sorozatot is, amelynek keretében három olyan személyt mutat be, akik az oklevél megszerzése után példamutató közösségi tevékenységet folytatnak:

- Deme Gabriella: 2001-ben végzett karunkon teológia és történelem szakon. Jelenleg a maroshévízi Kemény János Líceum igazgatónője. A hargitai szórványban az általa vezetett intézmény kiemelkedő jelentőségű, és küldetésének megvalósításában szép eredményeket ért el, mint pl. óvodaépítés, számtalan közösségi program és a diákok kiváló tanulmányi eredményei.
- Kovács József: 2018-ban végzett a Pasztorális Teológia Intézetünkben, akkor szentelte pappá dr. Jakubinyi György érsek úr. Első szolgálati helye Csíkszeredában volt. Jelenleg a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia közösségét szolgála segédlelkészként. Rengeteg ifjúsági program, a cserkészcsoport vezetése, lelkigyakorlatok fémjelzik tevékenységét.
- Szőcs Csilla 2019-ben végzett a kolozsvári Didaktikai Teológiai Intézetben. Már egyetemistaként aktívan kivette részét a közösségi életből, felvállalta a diákképviselet ügyét is. Jelenleg a családi vállalkozás mellett fontos feladatot vállal a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség tevékenységében: képzések, csapatépítések, lelkigyakorlatok és sok más tevékenység megvalósítása fűződik nevéhez.
Pénteken, május 13-án a kari szintű programra került sor, amelynek első elemeként a Mária Rádió hullámhosszán Ferencz Emese meghívására dr. Holló László egyetemi tanár, dr. Lukács Ottilia, dr. Csonta István, Nagy Gabriella, György-Pethő Krisztina, Dicu Ramóna és Luka Gabriella beszélgettek a teológiai önarckép-kísérletről, azaz a teológián szerzett tapasztalatikról.
Este 18 órakor dr. Marton József ny. egyetemi tanár volt az online alumni találkozó meghívottja, aki beszélt a kar indulásáról, küldetéséről, illetve személyes pályafutásáról, Márton Áronhhoz fűződő kapcsolatáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://teoalumni.blog.hu/api/trackback/id/tr5717833273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása