Alumni Napok 2021
2021. június 13. írta: Teo Alumni

Alumni Napok 2021

2021. június 10-12. között került sor a BBTE Alumni-napok programsorozatára, amelyből tevékenyen kivette részét a Római Katolikus Teológia Kar közössége is. A rendezvény főszervezője az egyetem Alumni-igazgatósága volt a karok vezetőségének és alumni-felelőseinek együttműködésével.

198271619_1185656301859955_6453608447619119761_n.jpg

Első nap, 2021. június 10-én, pénteken 18 órakor dr. Daniel David köszöntőjével indult a rendezvény. Megnyitó beszédében a rektor elmondta, hogy a modern egyetem szerves része az erős Alumni-közösség, ezért reményei szerint hosszú távon a BBTE is rendelkezni fog népes és aktív végzett-szervezettel. Beszédjét követően néhány végzett, köztük Szabó Gabriella olimpikon beszélt az egyetemi emlékeiről. Az első napi program végén karonként egy-egy végzettet tüntettek ki az egyetem elismerő oklevelével. Köztük volt Hodor Erika tanárnő is, akit karunk előjárósága javasolt a díjra. Hodor Erika az első végzett nemzedék tagja, aki az oklevél megszerzése után a kolozsvári Báthory István Líceum hitoktatója lett. Aktívan részt vett a megyei tantárgyversenyek szervezésében, a hitoktatás tantervének kidolgozásában, tankönyvírásban, valamint évekig elősegítette a RKTK hallgatóinak pedagógiai gyakorlatát.

Szintén első nap mutatták be az Alumni Galériát, amelyben az egyetem olyan végzettjei kaptak helyet, akik példaként szolgálhatnak másoknak. Karunk javaslatára három római katolikus teológus, fiatal kutató is helyet kapott: Csiszár Klára pasztorálteológus, a BBTE oktatója és a linzi Katolikus Magánegyetem professzora; Lukács Ottilia, a pécsi Hittudományi Főiskola biblikus-kutatója és Bodor Attila, a gyulafehérvári Pasztorális Teológia Intézet óraadó tanárja.

 galeria.png

Pénteken, 2021. június 11-én este 19 órától került sor a Római Katolikus Teológia Kar végzettjeinek online találkozójára, amelynek meghívottja, és egyben házigazdája dr. Holló László egyetemi tanár volt. Dr. Vik János dékán köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a végzettek fontosnak tartják az Alma Materrel való találkozást, és arra kérte őket, biztassák a fiatalokat példájuk követésére, a kar képzéseire való felvételire.

02.png

Holló László előadásában párhuzamba állította az egyház és a kar történetét, így beszélt a teológiai képzés szép és nehéz napjairól. Nehézségként emelte ki, hogy a bolognai rendszer hátrányosan érintette a teológiai képzést, de összefogással, támogatással sikerült túllépni ezen. A kar ösztöndíjrendszerével sikerült folyamatosan biztosítani a hallgatói létszámot. Arra kérte a végzetteket, hogy azt a fényt, amivel a fiatalok és mások számára elviszik a hit és értelem világosságát, abból világítsanak vissza a kar számára is.

01.png

A találkozón részt vett a kar több oktatója és munkatársa, akik szintén szóltak a jelenlévőkhöz, örömüket fejezték ki, hogy újra találkozhatnak rég nem látott kedves arcokkal. Holló tanár úr kérésére a végzettek beszéltek a pozitív és negatív tapasztalataikról. Az előbbi kategóriában főleg a közösségi élmény, a személyes kapcsolat került kiemelésre. Nehézségként általában a végzés utáni akadályok fogalmazódtak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://teoalumni.blog.hu/api/trackback/id/tr5816592108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása