Alumni-est Gnándt Zoltánnal
2021. május 06. írta: Teo Alumni

Alumni-est Gnándt Zoltánnal

Az első Alumni-est meghívottja Gnándt Zoltán volt, aki 2001-ben végzett teológia és történelem szakon, majd a Szatmárnémeti-i Hám János Római Katolikus Líceum történelemtanára, Szatmár megye tanfelügyelőhelyettese volt, jelenleg a Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója. A 2021. május 5-i program témája a romániai oktatási rendszer volt, különösen azon vonatkozásai, amelyekkel egy pályakezdő találkozik. Gnándt Zoltán elmondta a jelenlévő egyetemistáknak és érdeklődőknek, hogy az egyetem egy alapképzést ad, amit majd az ember ki kell egészítsen saját folyamatos felkészülésével, ezért tanulásra és kitartásra van szükség. Jó kiindulópont lehet a tanfelügyelőségek, iskolák és a minisztérium honlapjainak figyelése, a tanügyi törvény, rendelkezések elolvasása. A rendszer sajátossága, hogy a tituláris tanár pozícióját védi, ezért törekedni kell a sikeres vizsgára, illetve élni kell a szabad helyek elfoglalásának lehetőségével. Az előadó hozzáfűzte, hogy a címzetes álláson túl is van élet, azaz érdemes megpályázni a szabadon maradó órákat, tanári helyeket.

A pályakezdők számára fontos tanács, hogy legyenek tudatában küldetésük jelentőségével, és ennek megfelelő viszonyt alakítsanak ki az iskola vezetőségével, személyzetével és a diáksággal. A bemutatót számos személyes példa tette érdekessé és kézzelfoghatóvá a hallgatóság számára. Végül a kérdések megválaszolására került sor, amelyek főleg a titularizálási vizsga menetét és a katedrák témáját érintették.

2021. 05. 06.

szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://teoalumni.blog.hu/api/trackback/id/tr7416523994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása